Obilje v majhni kapljici

Klasični osvežilci zraka: ali so varni?
10.05.2021
7 HOME DECOR ELEMENTOV
25.02.2022

Eterično olje Aromica - naravna dišava za dom

»Vse kar potrebujemo za nego, lepoto in dobro počutje, lahko najdemo v naravi.”

V to verjame aromaterapevtka in parfumeristka Nina Medved, ustanoviteljica Magnolije, ki vodi tečaj aromaterapije po programu NPK, na katerem se izobražujem tudi sama. In z vami želim podeliti to čudovito izkušnjo. Nad aromaterapijo sem navdušena. Sicer so me že od nekdaj privlačile naravne dišave in eterična olja.

Eterična olja so dragoceno darilo narave in tukaj resnično velja rek, da za vsako bolezen raste rožica. Pomenijo nekaj veličastnega in hvaležna sem, da imamo lahko bogastvo narave doma in vedno pri sebi. Tokrat v majhnih steklenička ni strup, ampak obilje. Obilje je tudi na naši šoli aromaterapije, kjer srkamo izjemno znanje Nine in drugih predavateljic, poslušamo veliko različnih tematskih sklopov od meni najpomembnejših portretov posameznih eteričnih olj, o botaniki, kemiji eteričnih olj, varnosti eteričnih olj, spoznavamo holistično aromaterapijo, aromaterapevtsko kozmetiko, aroma aplikacije v wellness-u in psihoaromaterapijo.
Kako vplivajo eterična olja na nas

Ali veste, aktivne učinkovine v eteričnih oljih delujejo na nas tako na fizičnem nivoju, kakor tudi na nivoju misli in čustev? In ne samo to, na nas vplivajo tudi na duhovni ravni. Eterična olja imajo visoko vibracijo in pozitivno vplivajo na naše čustveno in duševno stanje. Dvigajo naše počutje in poleg vsega tega seveda čudovito dišijo! Eterično olje atlaške cedre (Cedrus atlantica) recimo, deluje ugodno na respiratorni sistem, lajša izkašljevanje in dihanje. Zato je nepogrešljivo v času prehladov in drugih obolenj dihal. Deluje protivnetno in proti parazitom. Regenerira pri artritisu in arteriosklerozi. Krepi živčni sistem in pomaga pri anksioznosti. Na energijski ravni prizemljuje in nam pomaga pri osredotočenosti in usmerjenosti k cilju.

Pri aromaterapiji gre za terapevtsko uporabo eteričnih olj. Na tečaju izdelujemo aromaterapevtske pripravke, mešanice čistih eteričnih olj, ki so hkrati tudi čudovite dišavne mešanice, saj že ko jih samo poduhaš, se že počutiš bolje. Seveda pa je pomembno, da jih uporabljamo na varen način, pomembno je vedeti katera eterična olja uporabljamo za katere situacije, v kakšnih koncentracijah in na kakšen način jih apliciramo nase.

Kaj je do sedaj mene najbolj navdušilo?

Nina povezuje ogromno znanj in tudi globljih uvidov iz drugih sfer energijskega in duhovnega področja in to uporablja v aromaterapiji, kar temu izobraževanju daje poseben pečat. Všeč mi je, da je nekompromisna pri pravilni uporabi aromaterapevtskega znanja, širjenja tega znanja na spletu v dobre in čiste namene. Želi, da se širijo prave informacije in da je delo opravljeno kakovostno. Naj omenim, da me je najbolj poklicala holistična aromaterapija in to bo zagotovo področje, kateremu se bom bolj posvetila v prihodnosti. Gre za celostno obravnavo človeka in njegovega stanja in podpora aromaterapije človeku na poti doseganja dobrega stanja posameznika. V preteklosti sem se poglobljeno spoznala tudi z karmično diagnostiko, kar lahko lepo dopolni celostno obravnavo.

Eterična olja so darilo narave, ki ga resnično obožujem. Predvsem zato, ker uživam pri izjemnih vonjih narave in ob tem dobro vplivam nase, na vseh ravneh svojega bitja. V bistvu skrbim za svoje zdravje na lahkoten, enostaven in vesel način. Tudi vam želim veliko dišečih trenutkov – na vseh nivojih!