7 HOME DECOR ELEMENTOV

Obilje v majhni kapljici
24.01.2022
aromica_cvetoci_travnik
Brez volje, izčrpani in utrujeni?
04.04.2022

7 Home Decor elementov, ki v dom vnašajo dobro počutje (energijo)


Si želite boljšega počutja?
Želite živeti ali samo stanovati?
Upam si reči, da je želja vseh in vsakega, da je srečen, da se počuti dobro in da je zdrav.

Glede na naš hiter tempo življenja in stres, ki ga doživljamo na skoraj vsakem koraku, je dobro vedeti kako živeti sproščeno v svojem domu. S čim si lahko olajšamo doživljanje stresa in se čim hitreje sprostimo. S tem se zavarujemo pred izčrpanostjo, pred izgorelostjo in poskrbimo, da se vsak dan znova napolnimo s svežo energijo.

Predstavila vam bom home decor elemente s pozitivno energijo. Home decor (notranji interier), ki ni lovilec prahu, ampak nam daje dobro počutje in prebuja pozitivno energijo. Poskrbi, da se v svojem domu počutimo prijetno, podprto, živo in spočito. Daje nam občutek ravnotežja in osrediščenosti.

Prva super pomembna stvar so žive rastline. Dajejo nam kisik in nase vežejo zrak in nečistoče, ki smo jih izdihali. So prave reciklirke zraka in energije. Poleg tega dajejo domu lepo zeleno barvo in prinašajo pridih narave in povezanosti.

Drugi element sta naravna svetloba in svež zrak. Naravna svetloba predstavlja povezavo z okoljem in naravnim, v nas spodbuja pozitivno energijo in je zato izredno pomembna. Kadar pretvorimo notranji zrak s svežim, živim zrakom, je prostor lažji, prečiščen, vse je bolj lahkotno in energija manj zastaja v prostoru, saj se lažje giblje in teče. To nam pomaga, da ostanemo v trenutku, da globoko vdihnemo in se zavedamo samega sebe.

Kadar govorim o minimalizmu kot notranjem interierju, mislim na to, da hranimo samo tiste dodatke za dom, ki ji uporabljamo, ki nas razveseljujejo in ki nam koristijo. Dom deluje bolj čisto, nas osvobaja, ni nam potrebno skrbeti za toliko stvari in jih čistiti. V svojem domu imejmo stvari, ki koristijo nam in ne tistim, ki pridejo na obisk. K minimalizmu bi dodala tudi urejenost oziroma pospravljen dom, ki nas spodbuja k osredotočenosti, umirjenosti uma in učinkovitosti. Daje občutek samozavesti in dobrega čustvenega stanja.

Eden izmed najpomembnejših načinov, kako v notranji dekor vnesti več energije in dobrih vibracij, so vsekakor eterična olja. Eterična olja imajo visoko vibracijo, so izvorna esenca narave in to v visokih koncentracijah. Eterična olja prinašajo dobro počutje, najprej že samo zato, ker čudovito dišijo, vzpodbujajo pretok energije in delujejo na več ravneh; npr. na fizični kot čustveni ravni človeka. Vsako eterično olje ima svoje prednosti in deluje na točno določenih področjih ter nam tako pomaga pri fizičnih težavah kot pri izboljšanju počutja. Na primer eterično olje vrtnice se v aromaterapiji uporablja kot pripomoček za sprostitev, pri anksioznosti, zmanjšuje stres in pomaga pri nespečnosti.

Eteričnega olja se ne priporoča nanašati neposredno na kožo, saj gre za visoko koncentrirane naravne spojine, ki lahko dražijo kožo, če gre za neposreden stik. Eterična olja uporabite na Aromici kot suho inhalacijo ali v difuzorju. Eterično olje Dišeči travnik pomaga pri sprostitvi, zato ga sama uporabljam pri meditaciji. Nekaj kapljic dišavne mešanice nakapljam na Aromico, si prižgem sprostitveno glasbo ter se ob vonjih kafrovca in vrtnice prepustim trenutku in globoko sprostim.

Kakor že omenjeno, lahko visoke vibracije v dom vnesemo tudi z glasbo. Podobno kot pri eteričnih oljih je tudi pri glasbi; izberite tisto, ki vam glede na trenutno počutje najbolj ustreza in koristi. Če se želite zjutraj prebuditi in biti produktivni, izberite kaj iz seznama inspirativne glasbe (»uplifting music«). Če je čas za branje knjige, si prižgite umirjeno glasbo za branje (music for reading). Vse te različne glasbene zvrsti enostavno najdete na spletu.

Knjige! Knjige so naslednja zelo pomembna komponenta doma z dobro energijo. S knjigami odkrivamo nov svet, z vsako knjigo živimo novo življenje in odkrivamo delčke sebe, ki se prebudijo ob prebrani knjigi. Knjiga predstavlja znanje, širi vašo zavest in je navdih za nove korake. Knjige dajo domu osebnost, dajo nam dobre občutke, karakter in obarvajo naš dom. So prave motivatorke življenja.

Tako, tole je mojih 7 nasvetov za dom dobrega počutja. Upam, da ste uživali v branju in da imate v svojem domu veliko pozitivnega »home decor-ja«. Upam, da ste sprejeli odločitev, da kak notranji interier, ki vam ne koristi več, odstranite iz vaših polic in ga nadomestite z drugim, z višjo vibracijo. Zagotovite si dobro počutje na vsakem koraku v svojem domu.