Nakupovanje daril: stres ali užitek?

Bogat svet eteričnih olj
17.04.2021
Klasični osvežilci zraka: ali so varni?
10.05.2021
Ti nakupovanje daril predstavlja stres, ali v obdarovanju uživaš? Kaj podariti mami, s čim izkazati pozornost sodelavki? Kako najti popolno darilo za njo? Jaz preprosto obožujem podariti darila, ki so skladna z obdarovancem. Pokloniti darilo, ki je kot ulito z njim. To je zame tako zadovoljujoč občutek! Veselje, navdušenje, pričakovanje. Sama pozitivnost. To je darilo še ZAME!

Poznam pa kar nekaj ljudi, ki jim obdarovanje predstavlja nepotreben stres. Ker sem ravno v procesu iskanja darila za mamin rojstni dan, sem tudi zate pripravila nekaj nasvetov, kako lahko iskanje darila spremeniš v sproščeno in zadovoljujoče doživetje!


Nasvet 1

Začni z iskanjem daril pravočasno! Ne čakaj na zadnjo minuto, ker bo vse skupaj preveč stresno in ti hitenje iz trgovine v trgovino ne bo prineslo nobene prave ideje.


Nasvet 2

Uporabljaj beležnico v telefonu! Skozi leto si zapisuj opombe, kaj je komu všeč in pred rojstnim dnevom (ali materinskim dnevom, božičem ipd.) ne boš imel težav, kaj izbrati. Si prepozen/prepozna za to točko? Poglej po stanovanju, omarah, in se poskušaj spomniti, če ti kateri predmet predstavlja asociacijo na kakšno izrečeno željo.


Nasvet 3

Poslušaj in opazuj! Veliko (predvsem) žensk namigne, kaj si želijo. Tudi če ne direktno, te lahko poslušanje usmeri v pravo smer.


Nasvet 4

Usmeri se v področja, ki obdarovanca veselijo in v katerih uživa! in potem izhajaj iz tega področja, kjer lahko z majhnimi dodatki dopolniš njihovo ustvarjanje. Na primer, moja mama rada vkuhava marmelade in sokove ter suši zelišča. Vse svoje izdelke skrbno shranjuje v steklene kozarce. Nato z lepilnim trakom nalepi napis na kozarec. Pri tem sem dobila idejo, da ji podarim prelepo oblikovane nalepke, kjer bo še vedno ročno napisala naziv na nalepko, vendar bo izgledalo bolj elegantno in enotno. Za ideje sem skočila na Pinterest, primerne nalepke pa sem zelo hitro našla na Etsy-u - platformi, ki podpira edinstvene in kreativne izdelke malih podjektnikov iz vsega sveta. Mislim, da ni potrebno omenjati, da je bila mama nad nalepkami čisto navdušena. Tako preprosta ideja za darilo, ki pa je mamo zelo osrečila.


Nasvet 5

Podpri lokalno, podpri naravno in trajnostno. S podporo slovenskih podjetij ne boš osrečil zgolj obdarovanca, temveč tudi mala podjetja, ki bodo ob tvojem nakupu dobila ustvarjalni zagon za naprej. Na socialnih omrežjih lahko precej hitro najdeš veliko idej za darilo, ki je nastalo v Sloveniji. Na Instagramu uporabi hashtag #idejazadarilo, #darilozanjo ali #madeinslovenia in dobil boš (še) preveč dobrih idej. Naravni materiali in sonaravni proizvodi pa bodo razveselili vsakogar, ki mu je mar za okolje.

Nasvet 6

Ne pozabi na najosnovnejšo komponento darila, sploh če gre za njo! Nekaj cvetočega, nekaj dišečega, nekaj kar poboža. S tem preprosto ne moreš zgrešiti. Če želiš nekaj bolj trajnostnega kot je šopek, je odlična ideja Aromica z eteričnim oljem Cvetoči travnik, ki diši še dolgo po tem, ko šopek že oveni. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala in da ti bo naslednje iskanje darila za tvojo najdražjo osebo v veliko veselje! S tem, ko podariš drugemu, podariš tudi sebi.


Tanja