Bogat svet eteričnih olj

Nakupovanje daril: stres ali užitek?
22.04.2021
Najbrž ste že slišali, da so eterična olja več kot le vonj, aroma. Kar je res.

Eterična olja so kompleksne arome, sestavljene iz številnih aromatičnih sestavin. Za razliko od sintetičnih vonjev, ki so linearni in s časom ostanejo nespremenjeni, eterična olja med difuzijo v zrak razkrivajo spreminjajočo se aromo. Zaradi tega vonji eteričnih olj pritegnejo našo pozornost in dodajo pomemben značaj našemu okolju. Delujejo tudi kot portal v čudoviti svet botaničnih arom, pri čemer nas spominjajo na ljudi in kraje bolj pristno kot karkoli drugega.

Eterična olja lahko poživijo ali pa umirijo, odvisno, kar v tistem trenutku potrebujemo. Medtem ko olja citrusov poživljajo, cvetna olja, kot so neroli ali vrtnica, vzbujajo občutek sreče in sproščujoče arome. Eterična olja iz gozdnih vrst, kot so jelka, bor ali cedrovina, na splošno sproščajo in razpršijo napetosti. Razpršena eterična olja so tako preprost in učinkovit način, da vplivamo na ambient našega doma in da vanj vnesemo naravo. V hitrem in digitalnem svetu, v katerem živimo, postaja namreč želja po povezavi z naravo in njeno vključitvijo v naše življenje toliko večja. Če nimate enostavnega dostopa do zelenih površin, je manj možnosti za umik pred intenzivnostjo in stresom urbanega življenja.
Domača uporaba eteričnih olj je eden izmed načinov povezovanj z naravnim svetom in dostop do njegovih obnovitvenih učinkov. Uživanje v bogatih, sijočih vonjih eteričnih olj in ponovna povezava s telesom in čutili izboljša splošno počutje in kakovost življenja. Naše eterično olje Cvetoči travnik je bilo skrbno izbrano. Je 100% mešanica eteričnih olj. V Cvetočem travniku se prepletajo eterična olja vrtnice, grenivke in lesno kafrovčevo olje. Skupaj ustvarijo res prijetno dišavo, ki pomirja in prebuja hkrati.

Eterično olje vrtnice (rosa damascena) se pogosto uporablja v aromaterapiji kot pripomoček za sprostitev in zmanjšanje simptomov, povezanih s stresom. Dokazano je, da vdihavanje vrtnice samo po sebi zniža raven adrenalina. Vonj vrtnice naj bi vplival pozitivno tudi na sanje.

Ho wood ali lesno kafrovčevo olje prinaša našemu eteričnemu olju Cvetoči travnik mehko leseno noto in cvetno aromo. Deluje neverjetno pomirjujoče. Zaradi vsebnosti kafre hkrati deluje tudi hladilno in je zato fantastična izbira za rdečo in srbečo kožo (nanašamo z ustreznim baznim oljem). To eterično olje je "must have" v času prehladov in sezonskih alergij, saj podpira respiratorni sistem in pomaga pri lajšanju dihanja.

Kaj pa grenivka? Tudi eterično olje grenivke je del Cvetočega travnika. Če se počutite odmaknjene in ste brezvoljni, vam lahko prav eterično olje grenivke pomaga, da prebudite več energije v sebi. Grenivka revitalizira in prebuja. Med drugim odpravlja stres in psihično utrujenost ter znižuje krvni pritisk. Lahko celo izboljša preobremenjeno, mastno ali nečisto kožo.

Poleg tega, da mešanica eteričnih olj Cvetoči travnik ni redčena in ima zelo dolgotrajen vonj, je izdelana v Sloveniji. Temna steklena embalaža eteričnim oljem zagotavlja najvišjo kakovost. Upam, da bo vam naša mešanica všeč tako, kot nam!


Tanja